Τουρκία: Ξεκινάει η παραγωγή του νέου όπλου υποστήριξης ομάδας SAR 762 MT

Ο τουρκικός Στράτος κάνει στροφή στο διαμέτρημα 7,62 σε ότι αφορά τα πολυβόλα υποστήριξης μέχρι επιπέδου διμοιρίας δίνοντας εντολή στην εταιρεία Sarsılmaz να αναπτύξει το αντίστοιχο του τυφεκίου εφόδου SAR-56 στην έκδοση όπλου υποστήριξης (αντίστοιχου με τα γερμανικά MG3 ή του αμερικανικού Μ60) από την ίδια εταιρεία με διαμέτρημα 7,62 χλστ.

Το όπλο, βαρύ πολυβόλο 12,7 mm τύπου SAR 762 MT, έχει εμβέλεια 1.200 μέτρων (3.900 πόδια).

«Η πρώτη παρτίδα SART 762 MTs θα παραδοθεί σύντομα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτά τα όπλα θα εξαλείψουν την εξάρτησή μας από τους ξένους. Είμαστε περήφανοι γι 'αυτό», δήλωσε ο Nuri Kızıltan, ανώτερο στέλεχος της Sarsılmaz.

Το πολυβόλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ομάδες πεζικού και μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα θωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των κύριων δεξαμενών μάχης. 

«Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι ότι η κάννη που αλλάζει γρήγορα. Θα δώσει την ευκαιρία να πυροβολήσετε πιο συχνά», είπε ο Kızıltan.

Στο μεταξύ η ίδια εταιρεία ξεκινά τις παραδόσεις του τυφεκίου εφόδου SAR-56 στον τουρκικό Στρατό, το οποίο θα αντικαθιστά όλα τα διαμετρήματα των 556 που ήταν σε υπηρεσία μέχρι στιγμής.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV