Τουρκία: Μαρξιστική οργάνωση πίσω από την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ
_5.jpg)
Δύο γυναίκες, μέλη μιας απαγορευμένης μαρξιστικής οργάνωσης, βρίσκονται πίσω από την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.
Οι δυο γυναίκες άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών πριν διαφύγουν. Η μία εξ αυτών συνελήφθη λίγο αργότερα και κρατείται τραυματισμένη. Η γυναίκα κρυβόταν σε παρακείμενο κτίριο.
Μία δεύτερη ύποπτος κατάφερε να διαφύγει.
Η γυναίκα που συνελήφθη είναι η Χατιτσέ Ασίκ, μέλος του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μέτωπου (DHKP-C), το οποίο κατηγορείται για την επίθεση.
Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως το DHKP-C ανέλαβε στον ιστότοπό του την ευθύνη για την επίθεση και υποσχέθηκε πως «ο αγώνας θα συνεχισθεί έως ότου ο ιμπεριαλισμός και οι συνεργάτες του εγκαταλείψουν τη χώρα μας και κάθε εκατοστό του εδάφους μας απελευθερωθεί από τις αμερικανικές βάσεις».