Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις παρέλαβαν τα πρώτα νέα οχήματα αναγνωρίσεων Jaguar

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίδας «Opex 360» («zone militaire»), ο γαλλικός Στρατός παρέλαβε τα πρώτα 20 τροχοφόρα οχήματα αναγνωρίσεων Jaguar (6 x 6).

Το Jaguar EBRC (Engin Blindé de Reconnaissance et de Combat) θα αντικαταστήσει τα οχήματα AMX-10RC και ERC-90 Sagaie.

Συνολικά ο Γαλλικός Στρατός θέλει 400 οχήματα, εκ των οποίων 150 θα πρέπει να έχουν παραδοθεί μέχρι το 2025. Το Jaguar υπηρετείται από τρία άτομα (οδηγός, αρχηγός πληρώματος και πυροβολητής) και έχει επίπεδο προστασίας STANAG 4569 Level 4, δηλαδή προστατεύεται από φυσίγγια διαμετρήματος έως 14,5 χιλιοστών, από θραύσματα βλημάτων όλμων και πυροβολικού και νάρκες με εκρηκτική ύλη ίση με 10 κιλά TNT.

Ο οπλισμός των Jaguar αποτελείται από ένα πυροβόλο των 40 χιλιοστών με δραστικό βεληνεκές 1.500 μέτρα, από δύο διπλούς εκτοξευτές αντιαρματικών βλημάτων MMP και από ένα πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV