Οι ΗΠΑ θέλουν να ανανεώσουν το Πυροβολικό τους με νέα Α/Κ πυροβόλα των 155 χλστ.

Οι απαιτήσεις αλλάζουν σε όλους τους τομείς και είναι φυσιολογικό ο αμερικανικός Στρατός να θέλει να ανανεώσει τα οπλικά συστήματα που διαθέτει και απέστειλε αίτημα παροχής πληροφοριών, ζητώντας από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία προτάσεις για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός νέου αυτοπροωθούμενου πυροβόλου 155 χιλιοστών επόμενης γενιάς, με απώτερο σκοπό να καλύψει τις ανάγκες του Πυροβολικού στα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ: «Το αυτοπροωθούμενο πυροβόλο όπλο επόμενης γενιάς (Next Generation Howitzer), αναμένεται να είναι πιο ευέλικτο, με μεγαλύτερη ταχύτητα και πιο ανθεκτικό σύστημα 155 χιλιοστών, το οποίο θα διαθέτει μεγαλύτερη εμβέλεια και δύναμη πυρός από τα υφιστάμενα μέσα του Πυροβολικού».

Τα επόμενα βήματα στη διαδικασία

Επίσης, γίνεται γνωστό ότι αρμόδιοι επιτελείς του U.S Army θα προχωρήσουν σε πολυετή αξιολόγηση των προτεινόμενων συστημάτων και οπλικών συστημάτων, ενώ ακόμα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί θέλουν να ενσωματώσουν το νέο πυροβόλο όπλο σε τροχοφόρο όχημα, όπως το «Heavy Expanded Mobility Tactical Truck – HEMTT».

Ανάλογα με την ανταπόκριση της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας, ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ θα εξετάσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης του εν λόγω αναπτυξιακού προγράμματος. Για να γίνει αυτό, όμως, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες οφείλουν να παρέχουν επαρκή και λεπτομερή στοιχεία και δεδομένα σχετικά με τις προδιαγραφές, τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την πιστοποίηση και τον τρόπο λειτουργίας του πυροβόλου όπλου.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV