Πακιστάν: Εντάχθηκαν σε υπηρεσία τα άρματα μάχης VT-4 της κινεζικής Norinco

Οι Πακιστανοί έχουν στενούς δεσμούς με την Κίνα και αγοράζουν αρκετά οπλικά συστήματα από το Πεκίνο.

Ο πακιστανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι τα πρώτα κινεζικά άρματα μάχης VT-4 της Norinco έχουν ενταχθεί σε υπηρεσία. Συνολικά το Πακιστάν θα παραλάβει 100 VT-4, στο πλαίσιο σχετικού συμβολαίου του Νοεμβρίου του 2018.

Το VT-4 ενσωματώνει τεχνολογίες από το Type-99A. Το Type-99A ενσωματώνει ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας, νέα θωράκιση ERA (Explosive Reaction Armor) 3ης γενιάς και ικανότητα εκτόξευσης κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων από το κύριο πυροβόλο των 125 χιλιοστών.

Το VT-4 ενσωματώνει αυτόματο σύστημα γέμισης και αναχορηγία 38 πυρομαχικών, εκ των οποίων 22 είναι έτοιμα προς βολή εντός του αυτόματου συστήματος γέμισης.

Επίσης ενσωματώνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, υδρόψυκτο πετρελαιοκινητήρα ισχύος 1.300 ίππων. Η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει το VT-4 είναι τα 70 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ η εμβέλεια του είναι 500 χιλιόμετρα.

Πρόκειται για μια έκτακτη προμήθεια για την κάλυψη άμεσων επιχειρησιακών αναγκών, καθώς το Πακιστάν αναπτύσσει το δικό του άρμα μάχης, το Al-Khalid II, στο πλαίσιο επιχειρησιακής απαίτησης για 600 νέα άρματα μάχης. Τα Al-Khalid II θα έχουν αυτόματο σύστημα ελέγχου πυρός για μεγαλύτερη ακρίβεια και ικανότητα εμπλοκής και προσβολής στόχων σε αποστάσεις 3-4 χιλιομέτρων.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV