ΗΠΑ: Επιδεικνύουν τα συστήματα ΠΕΠ HIMARS στην Ρουμανία

Τα συστήματα ΠΕΠ σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Ουκρανία παρουσίασε αμερικανική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων Ευρώπης,  (US Spec Ops Europe).

Σε βίντεο που ανάρτησε στο twitter  η US Spec Ops Europe δείχνει τις δοκιμές των συστημάτων HIMARS στην Ρουμανία, στο πλαίσιο της ανάπτυξής τους στην χώρα της ανατολικής Ευρώπης.

Όλα αυτά βέβαια στο γενικότερο κλίμα της «ευφλεκτης» κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία και γενικότερα στην ανατολική Ευρώπη.

Το M-142 HIMARS φέρεται επί τροχοφόρου 6 x 6 οχήματος της οικογένειας FMTV. Το σύστημα φέρει έναν κάλαθο των 6 ρουκετών ή 1 τακτικό βλήμα ATACMS. Με συμβατικές ρουκέτες το μέγιστο βεληνεκές του συστήματος είναι της τάξεως των 40 χιλιομέτρων, ενώ με ρουκέτες αυξημένου βεληνεκούς το μέγιστο βεληνεκές αυξάνει στα 84 χιλιόμετρα. Με τα βλήματα ATACMS το μέγιστο βεληνεκές ανέρχεται στα 300 χιλιόμετρα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV