Παρουσίαση της Northrop Grumman στο ΓΕΣ βλημάτων αρμάτων των 120 χλστ. και συλλογών ακριβείας

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψης επιτελών του ΓΕΣ και στελεχών της αμερικανικής εταιρείας Northrop Grumman για πυρομαχικά αρμάτων μάχης των 120 χλστ. και συλλογών ακριβείας  βλημάτων πυροβολικού.

Οι απαιτήσεις του ΓΕΣ ανέρχονται σε 30.360 πυρομαχικά 120χλστ., που θα καλύψουν τις ελάχιστες επιχειρησιακές ανάγκες για τα διαθέσιμα άρματα μάχης Leopard 2A4/A6HEL, σε ένα πρόγραμμα με προϋπολογισμό 148 εκατ. €. Ο ΕΣ έχει καλύψει μερικώς τις ανάγκες του με την προμήθεια 5.218 βλημάτων (APFSDS-T) DM53A1, 3.000 Υψηλής Εκρηκτικότητας Αντι-Αρματικών (ΗΕΑΤ) Μ830 και περί των  5.400 εκπαιδευτικών  (TPCSDS-T) M865.

Ταυτόχρονα έγινε παρουσίαση της συλλογής  (PGK) η οποία μετατρέπει απλά βλήματα πυροβολικού των 155χλστ.  σε «έξυπνα», αυξάνοντας με σχετικά μικρό κόστος την ακρίβειά τους στο πεδίο μάχης. Για να συμβεί αυτό αντικαθίσταται το συμβατικό σύστημα πυροδότησης και αξιοποιείται καθοδήγηση GPS.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV