Προβλήματα στο ινδικό Advanced Towed Artillery Gun System (ATAGS)

Ένα εγχώρια ανεπτυγμένο πυροβόλο που υπέστη έκρηξη βαρελιού κατά την διάρκεια δοκιμών,  τραυματίζοντας τέσσερις στρατιώτες ίσως χρειαστεί να πάει πίσω στα σχεδιαστικά γραφεία σύμφωνα με αξιωματικούς.

Η κακή λειτουργία του Advanced Towed Artillery Gun System (ATAGS), ενός πυροβόλου των 155 χιλιοστών/52 διαμετρημάτων σχεδιασμένο και ανεπτυγμένο από την Defence Research and Development Organisation (DRDO).

Το επεισόδιο βλέπετε ως πισωγύρισμα στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του όπλου του πυροβολικού, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της απόρριψης τοy προηγούμενο έτος να αγοραστούν 400 πυροβόλα  ίδιου τύπου από το Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα την Elbit Systems, με επιπλέον 1,180 πυροβόλα να παραχθούν εγχώρια από την Ordnance Factory Board.

  Το πυροβόλο που επρόκειτο να κατασκευαστεί από την Bharat Forge Ltd, ήταν το πρώτο στην σειρά 40 πυροβόλων που θα ακολουθούσαν άμεσα. Το αίτιο πρόκειται να βρεθεί μετά από ενδελεχή έρευνα, αλλά υποτίθεται ότι μπορεί να είναι αποτέλεσμα την φθηνής ποιότητας της μεταλλουργίας.

Το ατύχημα έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή, καθώς η Ινδία βρίσκεται ακόμα σε κρίση με την Κίνα και με τον Πακιστάν ταυτόχρονα.

 

 

I=

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV