Στην ανάπτυξη Bradley M2A3 IFVs προχώρησε ο αμερικανικός Στράτος

Σύμφωνα με φωτογραφίες που έδωσε το Department of Defense (DoD) των ΗΠΑ, στις 19 Σεπτεμβρίου του 2020 ο αμερικανικός στρατός ανέπτυξε Bradley M2A3 IFVs (Infantry Fighting Vehicles) στην Συρία.

Τα συγκεκριμένα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν ως μέρος της υποστήριξης Resolve σε συνεργασία με συμμαχικές δυνάμεις ώστε να διασφαλίσουν την τελική ήττα της Daesh.

Τα οχήματα θα αποτελέσουν μέρος του 1ου τάγματος του 6ου Συντάγματος Πεζικού της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας της συνδυασμένης Joint Task Force - Operation Inherent Resolve.

Η CJTF-OIR παραμένει δεσμευμένη στο να δουλέψει μαζί με άλλες προσκείμενες δυνάμεις στο να διασφαλίσει την τελική ήττα της Daesh.

 Η Combined Joint Task Force συγκροτήθηκε επίσημα στις 17 Οκτωβρίου του 2014 από το αμερικανικό DoD στα πλαίσια της Operation Inherent Resolve (CJTF-OIR) προκειμένου να επισημοποιήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που λάμβαναν μέρος κατά της ISIS στο Ιράκ και την Συρία.  

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανέπτυξαν για τελευταία φορά Bradley’s IFV στην Συρία τον Οκτώβριο του 2019 προκείμενου να νικήσουν την Daesh, να προστατεύσουν σημαντικές υποδομές και να αρνηθούν στην Daesh την πρόσβαση σε πιθανές πηγές χρηματοδότησης.

 Υπάρχουν ακόμα 500 στρατιώτες των ΗΠΑ που υπηρετούν σε απομακρυσμένες βάσεις της περιοχής, κυρίως σε μία περιοχή στα βόρειο ανατολικά με σκοπό να βοηθήσουν τις Συριακές Δημοκρατικές δυνάμεις που μάχονται την ISIS.

 

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV