Πότε ξεκινούν οι εξαγωγές του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-500;

Για το πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι εξαγωγές του προηγμένου αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-500 της Ρωσίας, μίλησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας εξαγωγών εξοπλιστικών συστημάτων «Rosoboronexport» Aλεξάντρ Μιχέεφ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, στο Dubai Airshow, οι παραδόσεις των S-500 σε ξένες χώρες αναμένεται να ξεκινήσουν στα επόμενα λίγα χρόνια.

«Οι παραδόσεις του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-500 Prometheus στις αγορές του εξωτερικού αναμένονται μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια. Στην παρούσα φάση, οι άδειες για αυτό δεν έχουν δρομολογηθεί» είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρώτες παραδόσεις των S-500 στον ρωσικό στρατό έχουν σχεδιάστεί για πριν το τέλος του έτους.

Οι S-500 είναι αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα με εμβέλεια κοντά στα 600 χιλιόμετρα, σχεδιασμένο για να αναχαιτίζει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, καθώς και υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ και αεροσκάφη.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV