Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν για την προμήθεια δεύτερου συστήματος S-400

Δημοσιεύματα από την Τουρκία αναφέρουν ότι Ρωσία και Τουρκία έχουν συμφωνήσει στο οικονομικό και τεχνικό μοντέλο για την προμήθεια και δεύτερου αντιαεροπορικού-αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Από την πλευρά του ο Alexander Mikheyev, Διευθύνων Σύμβουλος της Rosoboronexport κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «MAKS 2021» ανέφερε ότι το σχετικό συμβόλαιο αναμένεται να υπογραφεί εντός του 2021 και ότι οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν άμεσα.

«Οι τελικές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, έχει δημιουργηθεί ένα χρηματοοικονομικό μοντέλο και ένα πρόγραμμα τεχνικής συνεργασίας», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα.

Το Σεπτέμβριο του 2017, η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία αξίας $ 2,5 δισεκατομμυρίων για την προμήθεια ενός πλήρους συστήματος S-400, το οποίο έχει παραδοθεί, αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί, λόγω των αμερικανικών αντιδράσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV