Κίνα: Εμφάνισε ένα νέο αεροεκτοξευόμενο πολυηχητικό πύραυλο

Ο βαλλιστικός πύραυλος που η Κίνα έχει αναφέρει πως αναπτύσσει φαίνεται ότι είναι ένα πολυηχητικό όπλο με συμβατικό πυραυλοκινητήρα.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας διακρίνεται ένα κινεζικό βομβαρδιστικό Xian H-6N να προσγειώνεται μεταφέροντας σε κοιλιακό φορέα ένα όπλο, που εκτιμάται πως πρόκειται για τον πύραυλο που βρίσκεται σε ανάπτυξη ή δοκιμές.

Σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές το όπλο μοιάζει με τον πύραυλο DF-17, ο οποίος εκτοξεύεται από την ξηρά αναπτύσσει υπερυπερηχητική ταχύτητα και χρησιμοποιεί τον πυραυλοκινητήρα ενός άλλου βαλλιστικού πυραύλου μέσης εμβέλειας του DF-16 για το αρχικό στάδιο της προώθησής του, ενώ στην κεφαλή του υπάρχει το πολυηχητικό βλήμα DZ-ZF.

Το 2018 το αμερικανικό Πεντάγωνο αναφερόμενο στην κινεζική στρατιωτική τεχνολογία, είχε αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του ότι η Κίνα αναπτύσσει ένα νέο αεροεκτοξευόμενο βαλλιστικό πύραυλο δίνοντάς του την ονομασία CH-AS-X-13.

Είναι άγνωστο πόσο η Κίνα έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη του πολυηχητικού οχήματος DZ-ZF ή έχει φτάσει μόνο την φάση δοκιμής μεταφοράς όπως παρουσιάζει το βίντεο.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV