Στο «μικροσκόπιο» οι προτάσεις μεταχειρισμένων φρεγατών της ενδιάμεσης λύσης για το ΠΝ

Στο «μικροσκόπιο» των Ελλήνων αξιωματικών αναμένεται να βρεθούν όλα τα σκάφη της ενδιάμεσης λύσης που προτείνουν οι ναυπηγικοί οίκοι που έχουν καταθέσει υποψηφιότητα για το πρόγραμμα φρεγατών του ΠΝ.

Π.χ. οι μεταχειρισμένες ολλανδικές φρεγάτες Μ, τις οποίες τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού θεωρούν ως ιδιαίτερα αξιόλογη λύση.

Ήδη στο «μικροσκόπιο» των έμπειρων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού έχουν μπει οι δύο γαλλικές μεταχειρισμένες φρεγάτες τις οποίες παραχωρεί δωρεάν στο ΠΝ από τις αρχές του 2022 σύμφωνα με την πρόταση που δημοσιοποίησε χθες η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Πρόκειται για την αντιαεροπορική φρεγάτα (Anti-Aircraft Warfare) Jean Bart και την ανθυποβρυχιακή (Anti-Submarine Warfare) Latouche-Treville οι οποίες περιλαμβάνονται στη Γαλλική πρόταση ως τα πλοία ενδιάμεσης λύσης. 

«Αυτοψία» σχεδιάζεται και στις φρεγάτες του Βασιλικού Ναυτικού Type 23 τις οποίες φέρονται να έχουν προτείνει οι Άγγλοι ως ενδιάμεση λύση σε περίπτωση συμφωνίας για τις Arrowhead 140. 

Τέλος ακόμα άγνωστο είναι ποια είναι η πρόταση των Αμερικανών και των Γερμανών.

Οι τελευταίοι, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΠΝ, έχουν καταθέσει την «συνολικά καλύτερη πρόταση» από όλους τους υποψήφιους, σε περίπτωση που το ΠΝ αποφασίσει να μην προμηθευτεί σκάφη με πυραύλους cruise, κάτι που θα έγερνε την προτίμηση προς τις γαλλικές Belharra.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV