Ο Γενικός Γραμματέας Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αύξηση της χρηματοδότησης του Ναυτικού

Ο Γενικός Γραμματέας Άμυνας των ΗΠΑ Mark Esper ανακοίνωσε την χρηματοδότηση του Ναυτικού των ΗΠΑ με δισεκατομμύρια δολάρια έπειτα από αναθεώρηση της δομής δυνάμεων του.  

Σε σχετική ομιλία του που έδωσε στο ινστιτούτο Rand ανακοίνωσε ότι το Ναυτικό της χώρας χρειάζεται στόλο με πλοία άνω των 350.

Το βασικό θέμα που υπογράμμισε ο Esper είναι ότι πρέπει να συγκροτηθεί μια ναυτική δύναμη ισορροπημένη με δυνατότητες να αντιμετωπίζει την κάθε απειλή. 

Μάλιστα τόνισε ότι η χρηματοδότηση του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, πρέπει να αυξηθεί από το 11% που είναι σήμερα στο 13% που ήταν κατά την εποχή του Προέδρου Reagan.

Πιο συγκεκριμένα το Πεντάγωνο ζήτησε αύξηση στον προϋπολογισμό του για το 2021 στα $207 δις, με μια επιπλέον αύξηση κατά 2% να μεταφράζεται  $4.14 δις.

Καθώς η Κίνα επενδύει συνεχώς στην δημιουργία ενός τεράστιου στόλου άνω των 425 μονάδων σε συνδυασμό με την ανάπτυξη χερσαίων συστημάτων κατά μονάδων επιφανείας, η αύξηση του αριθμού των μονάδων του Ναυτικού των ΗΠΑ άνω των 355 πλοίων είναι απαραίτητη. 

Σύμφωνα πάντα με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΠΑ, η κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να αυξήσει την χρηματοδότηση του Ναυτικού της, καθώς και τον αριθμό των μονάδων επιφανείας της, θα αποτελέσει παράγοντα ανατροπής του παιχνιδιού, ή “game changer”, όπως το αναφέρουν οι Αμερικάνοι, στον ανταγωνισμό τους με την Κίνα. 

Μάλιστα  ο προβλεπόμενος στόλος θα περιλαμβάνει αριθμό από μη επανδρωμένα συστήματα, με δυνατότητα εκτέλεσης σειράς από αποστολές όπως την ναρκοθέτηση, την παροχή πυρών, την επιτήρηση και τον ανεφοδιασμό.  

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV