Ουκρανική επίθεση με drones πραγματοποιήθηκε στο μεγαλύτερο εργοστάσιο πυρομαχικών στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο στρατός της Ουκρανίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς έπληξαν ένα μεγάλο ρωσικό εργοστάσιο πυρομαχικών, έναν βασικό τερματικό σταθμό πετρελαίου και μια σημαντική αποθήκη όπλων πίσω από τη γραμμή του μετώπου, αυξάνοντας την πίεση στη στρατιωτική εφοδιαστική της Μόσχας.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού δήλωσε ότι χτύπησε το εργοστάσιο πυρομαχικών Sverdlov στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ της δυτικής Ρωσίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας πολλαπλές εκρήξεις και πυρκαγιά.

Το Sverdlov είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς εκρηκτικών της Ρωσίας. Κατασκευάζει γομώσεις και κεφαλές για πυροβολικό, κατευθυνόμενους πυραύλους και κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες.

Το εργοστάσιο βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 750 χλμ. από την Ουκρανία.

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν επίσης έναν τερματικό σταθμό πετρελαίου στην Κριμαία, προκαλώντας πυρκαγιά, και μια αποθήκη πυρομαχικών της 18ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων της Ρωσίας, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο.

Οι ρωσικές αρχές αναγνώρισαν μια μεγάλη επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από 14 ρωσικές περιοχές, καθώς και την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας και γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ