Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε όλη την Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα ενώ ξεκίνησε ο βαρύς ουκρανικός χειμώνας

Η Μόσχα «ετοιμάζει» τον Ζελένσκι για πραγματικές διαπραγματεύσεις

Oι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις χτυπούν από το πρωί μαζικά το σύνολο της ουκρανικής επικράτειας και των ενεργειακών υποδομών ενώ οι έντονες χιονοπτώσεις στην Λβιβ και στο Κίεβο δείχνουν πως ο ουκρανικός χειμώνας έχει ξεκινήσει.

Η Μόσχα δεν επέλεξε τυχαία το παρόν χρονικό διάστημα καθώς θέλει να αφήσει την Ουκρανία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις επόμενες παγωμένες ημέρες που έρχονται ώστε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι να είναι πιο «διαθέσιμος» για να διαπραγματευτεί.

Συγκεκριμένα βομβαρδίστηκαν οι πόλεις της Οδησσού, του Κιέβου, του Χάρκοβου, της Ντνίπρο, του Σούμι, του Τσερκάζι, της Πολτάβα, του Λβιβ και της Ντνεπροπετρόβσκ.

Οι ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας υπολογίζεται ότι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς σε ποσοστό 50% και σήμερα ίσως και περισσότερο.

Στην Λβιβ, η οποία ήταν μία πόλη σχετικά μακριά από τα πεδία των μαχών, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ενώ σήμερα μετά τους νέους βομβαρδισμούς η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι σχεδόν αδύνατη.

Σημειώνεται ότι η Δύση εντέχνως χθες «άδειασε» τον Β.Ζελένσκι στην προβοκατόρικη ενέργειά του να βαφτίσει τους ουκρανικούς πυραύλους που χτύπησαν την Πολωνία και σκότωσαν δύο ανθρώπους ως ρωσικούς επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να προκαλέσει ακόμα και τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με την προοπτική να σωθεί ο ίδιος και το καθεστώς του μέσω ενός παγκόσμιου χάους.

Παρά την ρητορική των Δυτικών περί φταιξίματος αποκλειστικά και μόνο των Ρώσων για ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία πίσω από τις «κουρτίνες» θέλουν πλέον να τελειώνει αυτός ο πόλεμος γιατί το πλήγμα στις οικονομίες τους είναι τεράστιο και οι κοινωνίες τους βρίσκονται στα πρόθυρα της εξέγερσης.

Αυτό που αναζητούν είναι η εύρεση μίας φόρμουλας που να μην φαίνεται ότι σε αυτή τη σύγκρουση έχασαν τόσο πολύ, ώστε να είναι ταπεινωτικό για αυτούς, ή εν τέλει να μην κερδίσει Ρωσία τόσο πολύ ώστε να φαίνεται τόσο ισχυρή στις δυτικές κοινωνίες.

Για πολλούς στην Δύση ακόμα και η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την Χερσώνα χωρίς να πέσει ούτε μία τουφέκια ήταν κίνηση καλής θέλησης από τους Ρώσους για να πειστεί ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι να προχωρήσει σε πραγματικές διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.

https://twitter.com/RealBababanaras/status/1593151595608707072

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV