Δείτε αποτελέσματα βολής ρωσικού υπερ-υπερηχητικού βλήματος Kinzhal που κτύπησε τους Ουκρανούς

Η αντίδραση του Αμερικανού δημοσιογράφου: «Oh... [email protected]»!

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν μεγάλη υπόγεια ουκρανική αποθήκη με όπλα και πυρομαχικά κάνοντας χρήση του υπερ-υπερηχητικού βλήματος Kinzhal.

Το ρωσικό βλήμα με μία ταχύτητα 12.000 χλμ. την ώρα, δηλαδή 10 φορές μεγαλύτερη από του ήχου, χρησιμοποιήθηκε για να καταστρέψει την υπόγεια αποθήκη που βρίσκονταν σε βάθος 136 μέτρων.

Χρησιμοποιήθηκε το συγκεκριμένο βλήμα λόγω της τεράστιας ταχύτητάς του που του επέτρεπε να διεισδύσει σε τέτοιο βάθος.

Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που ο Αμερικανός ρεπόρτερ όταν την αντίκρισε είπε: «Oh… F&ck» που σε μετάφραση σημαίνει (Α… γαμ@ το!).

Η σφοδρότητα της έκρηξης οφείλεται ακριβώς στην πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Η κινητική ενέργεια που αποκτά ένα αντικείμενο λόγω της υψηλής ταχύτητας είναι… massive και μπορεί να συγκριθεί με αυτήν μίας μικρής πυρηνικής βόμβας δηλαδή ενός τακτικού πυρηνικού όπλου.

Η μεταφορική κινητική ενέργεια ενός σώματος στη Κλασική Μηχανική ισούται με:

Γίνεται κατανοητό ότι η ταχύτητα είναι πολύ σημαντικότερο μέγεθος από την μάζα του βλήματος καθώς… τετραγωνίζεται η συμμετοχή της στο τελικό αποτέλεσμα.

Δεν έχει προσδιοριστεί η ακριβής τοποθεσία της αποθήκης.

https://twitter.com/eye_southern/status/1538640608880885763

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV