Η CENTCOM προχώρησε σε ανάρτηση για τις πρώτες 48 ώρες του πολέμου, δημοσιεύοντας τον κατάλογο των στόχων και των μέσων που χρησιμοποίησαν.

Δείτε την ανάρτησή της: Image Image Image

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ υποστήριξε πως ο πρόεδρος Ν.Τραμπ έχει κάνει σαφείς τους στόχους των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως οι στόχοι αυτοί είναι:

  • Καταστροφή των ιρανικών πυραύλων και της πυραυλικής βιομηχανίας
  • Εξόντωση του ιρανικού ναυτικού
  • Εξάλειψη της απειλής από τις οργανώσεις που συνεργάζονται με το Ιράν στην περιοχή
  • Παρεμπόδιση αυτών των οργανώσεων από την κατασκευή και χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών ή βομβών στο δρόμο, οι οποίες έχουν «τραυματίσει σοβαρά και σκοτώσει χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους»
  • Εγγύηση ότι το Ιράν δεν θα μπορέσει ΠΟΤΕ να αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

«Η αποτροπή αυτού του ριζοσπαστικού καθεστώτος και των τρομοκρατών ηγετών του από το να απειλήσουν την Αμερική και τα βασικά συμφέροντα εθνικής μας ασφάλειας είναι ένας σαφής και αδιαπραγμάτευτος στόχος», σημειώνει μεταξύ άλλων η Κ.Λέβιτ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ