Ερείπια συναντούν οι πολίτες σε ισραηλινές πόλεις – Η ισραηλινή αεράμυνα σε οριακό σημείο
Η Χεζμπολάχ έχει χτυπήσει το βόρειο Ισραήλ με 250 ρουκέτες
Οι σειρήνες δεν έχουν σταματήσει να ηχούν στο βόρειο Ισραήλ, καθώς η Χεζμπολάχ εντείνει τις επιθέσεις της, δημιουργώντας συνεχή πίεση στα σύνορα με τον Λίβανο.
Οι προειδοποιήσεις για πυραύλους συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου και μέχρι τις πρώτες ώρες της Κυριακής.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, μέσα στην τελευταία ώρα εντοπίστηκε ακόμα ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το Ιράν με στόχο το νότιο Ισραήλ.
Παρά τις προσπάθειες της αεράμυνας οι νέοι ιρανικοί πύραυλοι είναι δύσκολο να αναχαιτιστούν και πλέον πολλές πόλεις του Ισραήλ έχουν περιοχές που έχουν μετατραπεί σε ερείπια.
🇮🇱 DRONE FOOTAGE ABOVE TEL AVIV:
Iran has leveled the city to the ground. Total devastation seen from above. pic.twitter.com/UKFXnus1Vv— China live (@ChinaliveX) March 28, 2026
Την ίδια στιγμή σειρήνες ήχησαν στις περιοχές του Νεγκέβ και της Νεκράς Θάλασσας, πριν οι αρχές ανακοινώσουν ότι το βλήμα αναχαιτίστηκε. Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί νωρίτερα, με ακόμη έναν πύραυλο από το Ιράν να αναχαιτίζεται επίσης.
Με τους Χούθι της Υεμένης να ανοίγουν πλέον ένα τρίτο μέτωπο, η ισραηλινή αεράμυνα αναγκάζεται να παρακολουθεί και τον νότιο άξονα, ενώ το κύριο μέτωπο παραμένει στα βόρεια και ανατολικά σύνορα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν σε χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο, εμπλεκόμενες σε ολοένα και πιο σφοδρές συγκρούσεις με μαχητές της Χεζμπολάχ.
Οι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών λαμβάνουν συνεχή προειδοποίηση να μεταβούν άμεσα σε καταφύγια, καθώς ρουκέτες εκτοξεύονται από την άλλη πλευρά των συνόρων.
Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, περίπου 250 ρουκέτες και βλήματα διαφόρων τύπων εκτοξεύθηκαν από τη Χεζμπολάχ προς στόχους στο νότιο Λίβανο και εντός ισραηλινού εδάφους, επιβεβαιώνοντας την κλιμάκωση της σύγκρουσης.