Δεκάδες πλήγματα κατά ιρανικών στόχων από αμερικανικά μαχητικά και πυραύλους cruise!
Tα μαχητικά απογειώνονται από βάσεις στη Μέση Ανατολή και από αεροπλανοφόρο
Δεκάδες είναι τα πλήγματα σε ιρανικούς στόχους από αμερικανικά μαχητικά, τα οποία απογειώνονται από βάσεις στη Μέση Ανατολή και από αεροπλανοφόρο, σύμφωνα με τους New York Times.
Πλήγματα πραγματοποιούνται και με αμερικανικούς πυραύλους cruise.
⚡️BREAKING
Americans are launching Cruise missiles from Syria at targets in Iran pic.twitter.com/qFA3kzPffn
— Iran Observer (@IranObserver0) February 28, 2026
Δεν αναφέρεται ποιο από τα δύο αεροπλανοφόρα βρίσκεται σε απόσταση βολής από την περιοχή.
Η επίθεση αυτή είναι η δεύτερη επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράν σε λιγότερο από ένα χρόνο. Τον περασμένο Ιούνιο, οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη χώρα, τις οποίες ο Ν.Τραμπ χαρακτήρισε ως «εντελώς και ολοκληρωτικά καταστραμμένες».
Το Reuters για πρώτη φορά από τα πλήγματα στο Ιράν επικαλείται πηγή από την Τεχεράνη σημειώνοντας πως η αντεπίθεση θα είναι άμεση δεδομένη και δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση σε επίπεδο έντασης με την προηγούμενη του καλοκαιριού.
Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πραγματοποιήθηκαν πλήγματα εναντίον του υπουργείου Πληροφοριών, του υπουργείου Άμυνας, του συγκροτήματος του Ανώτατου Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ και του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν στην Τεχεράνη.