Ο αρχηγός των IDF, Εγιάλ Ζαμίρ, δήλωσε ότι η σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, υπογραμμίζοντας πως οι επιχειρήσεις αναμένεται να συνεχιστούν με ένταση το επόμενο διάστημα.

Όπως ανέφερε, κεντρικός στόχος των στρατιωτικών ενεργειών παραμένει το Ιράν, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται και στο βόρειο μέτωπο, λόγω της επιρροής που ασκεί η Τεχεράνη στην περιοχή.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη Χεζμπολάχ βασικό σύμμαχο του Ιράν, επισημαίνοντας ότι η εμπλοκή της στη σύγκρουση με το Ισραήλ αποτελεί –κατά την άποψή του– στρατηγικό σφάλμα με επιπτώσεις τόσο για την ίδια όσο και για τον Λίβανο.

«Το μήνυμα είναι σαφές. Δεν υπάρχει ασφαλές καταφύγιο για το καθεστώς και τους εκπροσώπους του, οποιαδήποτε απειλή για τους Ισραηλινούς πολίτες θα αντιμετωπιστεί με μια αποφασιστική, ακριβή και ισχυρή απάντηση» τόνισε.

Ο Εγιάλ Ζαμίρ ανέφερε επίσης ότι, τις τελευταίες εβδομάδες, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πλήξει περισσότερους από 2.000 στόχους, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων αποθήκευσης οπλισμού, ενώ –σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε– εκατοντάδες μαχητές έχουν χάσει τη ζωή τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ