Γενί Σαφάκ: «Μητσοτάκη είσαι ''Krizotakis''»

Παραλήρημα διαρκείας από τους Τούρκους

Σε σημερινό πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, έχει παραφράσει το όνομα του κ. Μητσοτάκη σε «Krizotakis», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κατηγορήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι αυτός είναι που προκαλεί την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ωστόσο, από τα πυρά της εφημερίδας δεν λείπουν ούτε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ούτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Πάντως, στην κριτική της εφημερίδας εμπίπτει γενικά κάθε Πρόεδρος, πρωθυπουργός, υπουργός και στρατιωτικοί αξιωματούχοι της τελευταίας 15ετίας, οι οποίοι – σύμφωνα με το δημοσίευμα – «οργάνωσαν προκλητικές επισκέψεις στα κατεχόμενα νησιά»

«Κορυφαίοι Έλληνες αξιωματούχοι συμμετείχαν σε στρατιωτικές ασκήσεις σε νησιά, τα οποία σύμφωνα με τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων, θα έπρεπε να έχουν ένα αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

Παραλογισμός

Ειδικά Έλληνες πολιτικοί που πήγαν σε νησιά όπως το Αγαθονήσι και το Καστελόριζο που απέχουν λίγα χιλιόμετρα από τις ακτές της Τουρκίας έστειλαν μηνύματα αλαζονείας προς την Άγκυρα» αναφέρει το δημοσίευμα της Yeni Safak, το οποίο παραθέτει μια σειρά από γεγονότα που χαρακτηρίζει «προκλητικά».

Ανάμεσα σε αυτές τις προκλήσεις το τουρκικό δημοσίευμα συμπεριλαμβάνει φωτογραφίες από επισκέψεις υπουργών Άμυνας και στρατιωτικών αξιωματούχων σε νησιά του Αιγαίου να επιθεωρούν στρατιωτικές μονάδες, από στρατιωτικές ασκήσεις ενώ υπάρχουν συνεχείς αναφορές για «εισβολείς» Έλληνες στρατιώτες στα νησιά όπως αναφέρει το bankingnews.gr.

Μέσα σε αυτόν τον παραλογισμό των ανυπόστατων τουρκικών ισχυρισμών, η Yeni Safak εντάσσει και την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου στη Γαύδο στις αρχές του 2022 για τον εορτασμό των Θεοφανείων.


Στο ίδιο μήκος κύματος

Πέρα όμως από τη Yeni Safak, και άλλα τουρκικά ΜΜΕ διατηρούν επιθετική γραμμή κατά της Ελλάδας και του πρωθυπουργού Μητσοτάκη ενόψει μάλιστα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (23 – 24 Ιουνίου) και της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ (29 με 30 Ιουνίου).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι χαρακτηριστικό πως το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global μετέδωσε ότι «αν και έχει μειωθεί η ένταση στη γραμμή Αθήνας- Άγκυρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε σταματάει τις προσπάθειες να διεκδικεί διεθνή υποστήριξη απέναντι στην Τουρκία», αναφερόμενο προφανώς στην τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι δεν σταματά να μιλά δημοσίως και να εκθέτει σε όλα τα φόρα και τους διεθνείς οργανισμούς τις τουρκικές προκλήσεις σχετικά με την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV