Οι Τούρκοι ανησυχούν: "Σύντομα η ΠΑ θα έχει 24 Rafale" - Αρκεί η απόκτησή τους;

Στην Τουρκία ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα από την εξαγγελία περί αγοράς έξι ακόμα μαχητικών Rafale που θα ανεβάσουν τον συνολικό αριθμό που θα υπηρετούν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία στα εικοσιτέσσερα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική "daily sabah"  "η Αθήνα ήδη έχει παραγγείλει 18 από αυτά τα μαχητικά και σύντομα θα γίνουν 24 όπως είπε σε ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη σε πανελήννια μετάδωση.

Η Ελλάδα και η Τουρκία έφτασαν κοντά στην στρατιωτική αντιπαράθεση λόγω των ερευνών για αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο πέρσι".

Πάντως η αγορά μόνο των Rafale από μόνη της δεν αρκεί. Πρέπει να αγοραστούν επιπλέον βλήματα αέρος-αέρος Μeteor για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως ενάντια στα τουρκικά μαχητικά.

Να προσθέσουμε επίσης ότι ένα αεροσκάφος που κατά κύριο λόγο έχει ως αποστολή τις επιχειρήσεις αέρος εδάφους ή ακόμα και τη ναυτική κρούση, δεν έχει ένα όπλο όπως την κατευθυνόμενη βόμβα AASM για αποστολές αέρος-εδάφους ή ακόμα και αέρος-επιφανείας.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κενό το οποίο θα πρέπει να το καλύψει το ΓΕΑ και να πείσει την κυβέρνηση με τη νέα παραγγελία να συμπληρώσει τα κενά που άφησε στην πρώτη παραγγελία.

Φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν και από την τελική επιλογή των νέων φρεγατών για το ΠΝ.

Δηλαδή κατά πόσο θα μπορούν να κάνουν αεράμυνα περιοχής και σε ποια εμβέλεια.

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV