Με στόχο τον 25ο μεσημβρινό οι Τούρκοι στο Αιγαίο - 32 παραβιάσεις «διχοτόμησης» από ΑΦΝΣ και UAV

Η Τουρκία δεν σταματά να βλέπει το Αιγαίο σαν ελληνοτουρκικό χώρο και κάνει τα πάντα για να αποτελέσει πεδίο συζητήσεων με σκοπό να μπει στο ανατολιτικό παζάρι.

Η δε συνεχιζόμενη ελληνική ουσιαστικά αδράνεια για κάθε λόγο εκλαμβάνεται από την τουρική πλευρά ως αδυναμία με αποτέλεσμα να αποθρασύνονται και να προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο μέσο σχεδόν του Αιγαίου με καθαρό στόχο τον 250 μεσημβρινό.

Η στρατηγική της Τουρκίας συμπυκνώνεται στο “στρατήγημα” του 25ου μεσημβρινού. Κάτω από αυτό συγκεντρώνονται μια σειρά από τουρκικές διεκδικήσεις, από την υφαλοκρηπίδα και το FIR, μέχρι το ζήτημα της έρευνας και διάσωσης, αλλά και η απαίτηση αποστρατικοποίησης των νησιών του Αν. Αιγαίου κάτι που έκαναν με επιστολή που έστειλαν στον ΟΗΕ.

Για να υποστηρίξουν μάλιστα τις βλέψεις τους στηρίζονται και στις καθημερινές παραβιάσεις.

Συγκεκριμένα, ένα ζεύγος F-16, δύο ATR-72 και ένα UAV προχώρησαν σε 32 παραβιάσεις και τέσσερις παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, πάνω από το Βορειοανατολικό,Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

 Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 27η ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : 1 (1×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 3 (2 ATR-72, 1 UAV)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 5

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 4

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 32 (όλες από τα ATR-72)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : –

ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV