Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του δείχνει ότι η Αγκυρα ετοιμάζει ενέργεια στο ευρύτερο σύμπλεγμα της Μεγίστης, με αφορμή τις φωτογραφίες αποβίβασης εθνοφυλάκων στο νησί που δημοσίευσαν ξένα ΜΜΕ.

«Πληροφορίες για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της Ελλάδας στο Καστελόριζο δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ. Το Καστελλόριζο (Μεγίστη) τελεί υπό καθεστώς αποστρατικοποίησης σύμφωνα με τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Εάν οι πληροφορίες αληθεύουν,  αυτό είναι μια νέα ένδειξη της αδιαφορίας της Ελλάδας για τους  νόμους και των πραγματικών προθέσεων της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν αποδεχόμαστε τυχόν παράνομες αλλαγές στην κατάσταση του νησιού. Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε μια τέτοια πρόκληση να επιτύχει τον σκοπό της, ακριβώς απέναντι από τις ακτές μας».

Ήδη έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού οι φρουρές σε Μεγίστη (Καστελόριζο), Ρω και Στρογγύλη. Μαχητικά αεροσκάφη της 115 ΠΜ έχουν τεθεί σε κατάσταση readiness των 3′ ενώ έχουν σηκωθεί και δύο μαχητικά για να είναι έτοιμα να επέμβουν.

Οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν, αν επιχειρήσουν, αιφνιδιαστική ταυτόχρονη ενέργεια από θαλάσσης και αέρος και η Αεροπορία είναι το μοναδικό όπλο που μπορεί να εγγυηθεί καταστροφή αυτών των προσπαθειών. 

Το ΠΝ όσες μονάδες έχει στην περιοχή (κανονιοφόρους και μία ΤΠΚ τις έχει αναπτύξει περιμετρικά του νησιού, ενώ είναι έτοιμη μονάδα άμεσης επέμβασης στην Ρόδο.

Διαβάστε περισσότερα στο pronews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ