Η Ελλάδα έστειλε F-16 στα Σκόπια με εντολή του ΝΑΤΟ (φώτο)

Η Ελλάδα έστειλε μαχητικά F-16 στα Σκόπια, έπειτα από εντολή του ΝΑΤΟ, για τον εορτασμό της Αεροπορίας των Σκοπιών. 

Αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στους Σκοπιανούς, καθώς είδαν να πετούν στον ουρανό των Σκοπίων ελληνικά μαχητικά. 

«Το να γιορτάζουμε την Ημέρα την Αεροπορίας με το να πετάνε αεροσκάφη άλλης χώρας (επειδή δεν έχει η δική μας!) είναι ντροπή και κρίμα για το κράτος, για το στρατό και για ολόκληρο το έθνος», γράφει σχετικό tweet που αναρτά τις κάτωθι φωτογραφίες. 

Ден на Воздухопловниот ВИНГ, единица која од 1992 континуирано се развива. Денеска тоа е единица на земја членка на НАТО што врши радарско покривање на воздушниот простор над целата територија на Северна Македонија во содејство со земјите членки на Алијансата. pic.twitter.com/LEcGCNB0IM

— Радмила Шекеринска (@Sekerinska) June 10, 2021

Η απόφαση της Ελλάδας να στείλει τελικά τα μαχητικά της στα Σκόπια, την ώρα που οι παραβιάσεις του FIR Αθηνών είναι καθημερινές από την τουρκική Αεροπορία, δημιουργεί παράλληλα πολλά ερωτήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV