Νέο όνομα και λογότυπο για την Αεροπορία της Γαλλίας (φώτο)

H Aεροπορία της Γαλλίας προχώρησε σε μια κίνηση που δείχνει το μέλλον, καθώς μετονομάστηκε σε Armée de l’air.

H Γαλλική Αεροπορία πλέον είναι και Διαστημική Δύναμη, ολοκληρώνοντας μια διαδικασία που ξεκίνησε από τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν τον Ιούλιο του 2019 όταν ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας διαστημικής διοίκησης.

Ένα νέο λογότυπο, που αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, συνοδεύει το νέο όνομα. Το λογότυπο διαθέτει μια λεπτή γραμμή που εκτείνεται πάνω από τη λέξη «armée» και πίσω από τη λέξη «air». Αντιπροσωπεύει την επιφάνεια του κόσμου, πάνω από την οποία υψώνεται το σήμα της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας την τελευταία δεκαετία. Ενώ έχει προστεθεί και η φράση «& espace». «Armée de l’Air et de l’Espace», δηλαδή, «Δύναμη αέρος και διαστήματος».

«Σήμερα οι πιλότοι μας πρέπει να κοιτάζουν ψηλότερα, πιο μακριά, προς το διάστημα, αυτό είναι το νέο πεδίο μαχών, υψίστης στρατηγικής σημασίας», είπε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας και του Διαστήματος Στρατηγός Philippe Lavigne στα μέλη της υπηρεσίας. «Οι ικανότητές σας σας επιτρέπουν να κυριαρχήσετε σε όλα τα πεδία», κατέληξε.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV