Μετά το «ναυάγιο» ως διαφαίνεται στην προώθηση του Rafale στην Ινδία, η γαλλική κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να ενισχύσει οικονομικά την Dassault Aviation προκειμένου η εταιρεία να ολοκληρώσει το συμβόλαιο αγοράς 24 μαχητικών από την Αίγυπτο, όσο και νας προωθηθεί η πρόταση πώλησης 16-18 μαχητικών στη Μαλαισία. Η ενίσχυση της θα αφορά σε χαμηλότοκα δάνεια προς τις ενδιαφερόμενες χώρες.

Το γαλλικό μαχητικό είναι συμβατικής κατασκευής και διαθέτει δοκιμασμένα συστήματα όπως το εξαιρετικό ραντάρ τύπου ΑΕSΑ της Thales και τους κινητήρες Snecma M88-2, ενώ προσφέρεται και σε ναυτική έκδοση για χρήση από αεροπλανοφόρα, γεγονός σημαντικό για χώρες που σκοπεύουν να αποκτήσουν αεροπλανοφόρο στο εγγύς μέλλον.

Επίσης το Rafale, καθώς χρησιμοποιεί ευρωπαϊκό οπλισμό, δεν επηρεάζεται από τυχόν απαγόρευση εξαγωγής οπλισμού, όπως μπορεί να συμβεί με αμερικανικά μαχητικά. Το πρόγραμμα προμήθειας των 24 αεροσκαφών προς την Αίγυπτο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό προκειμένου να «ανοίξει» ο δρόμος για την προώθηση του στο εξωτερικό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ