Η αμερικανική εθνοφρουρά αναζητεί νέο ραντάρ AESA για τα F-16 της

Η αμερικανική αεροπορία διέθεσε 25 εκατομμύρια δολάρια για την έναρξη της εξέλιξης νέων ραντάρ κατηγορίας AESA για το στόλο των F-16 της Εθνοφρουράς.
Ο αντιπτέραρχος Στάνλει Κλάρκ, διευθυντής της Αεροπορίας της Εθνοφρουράς, είπε ότι ο εκσυγχρονισμός είναι αναγκαίος για την επιτήρηση και την ικανότητα εντοπισμού στόχων.
Η USAF ζήτησε πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη ενός ραντάρ ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) για τα F-16.
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου αεροπορίας, πτέραρχος Μάρκ Γουέλς δήλωσε την Τρίτη στους νομοθέτες ότι η USAF έχει προϋπολογίσει τα χρήματα για την έναρξη της εξέλιξης, και πρόκειται να δαπανήσει περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια.
«Πρέπει να αναπτύξουμε ένα σχέδιο ραντάρ AESA για τα F-16 μας τα οποία αυτή τη στιγμή εκτελούν την αποστολή της Εθνικής Άμυνας με ραντάρ αυτής της κατηγορίας,» είπε ο Γουέλς στην Επιτροπή του Οίκου Ενόπλων Δυνάμεων.
Η USAF κοστολογεί ότι θα δαπανήσει 3,2 εκατ. $ για κάθε αεροσκάφος για την τοποθέτηση ενός ολοκληρωμένου ραντάρ AESA.
Σηλαδή μπορεί να αναπτυχθεί καιτρίτο ραντάρ τύπου AESA μετά τα SABR και RACR.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr