Μπορεί η γαλλική Dassault να πανηγυρίζει το συμβόλαιο για τα Rafale στην Αίγυπτο όμως τα ινδικά ΜΜΕ κάνουν λόγω για ακυρώσει του χρυσοφόρου συμβολαίου με την ινδική αεροπορία.

όπως αναφέρεται τα γαλλικά μαχητικά φέρεται να κοστολογούνται πλέον στα 20δισεκαατ. Ευρώ για τα 126 μαχητικά που η συμφωνία προέβλεπε. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος κτήσης πλέον είναι διπλάσιο από το αρχικά προβλεπόμενο.

Αυτό έχει οδηγήσει την Ινδία να έχει στρέψει το βλέμμα της στην Ρωσία για την προμήθεια ισάριθμων μαχητικών Su-30MKI τα οποία κατασκευάζει κατόπιν αδείας η ασιατική χώρα.

Ασχέτως πάντως των εξελίξεων ήδη ξεκινάνε οι πρώτες συνομιλίες για εκσυγχρονισμό των μαχητικών του τύπου με πρώτη την ενσωμάτωση του πυραύλου κρουζ Brahmos.

Πολλοί μιλάνε και για θέμα αξιοπιστίας του γαλλικού προμηθευτεί μετά την μη παράδοση μέχρι αυτή τι στιγμή των Mistral στην Ρωσία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ