Βομβαρδισμοί στο Ιράκ: Πως η δύναμη κρούσης της RAF συγκρίνεται με αυτή της USAF σε 60 δευτ.
Εντός του Σαββατοκύριακου μαχητικά αεροσκάφη της RAF τα οποία σταθμεύουν στην βρετανική βάση στο Ακρωτήρι πρόκειται να ξεκινήσουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης ISIS ύστερα από την έγκριση σήμερα από την βρετανική βουλή των επιχειρήσεων στο Ιράκ.
Παρόλα αυτά πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται στη Βρετανία πως ύστερα από χρόνια συρρίκνωσης των αμυντικών δαπανών οι επιχειρήσεις της RAF στο Ιράκ θα τη φέρουν σε σημείο κόπωσης.
Τα μαχητικά αεροσκάφη Tornado της RAF βρίσκονται σε υπηρεσία εδώ και 30 έτη ενώ η Βρετανία διαθέτει μόλις 7 ενεργές Μοίρες μαχητικών σε σχέση με τις 15 της γαλλικής Αεροπορίας..
Δείτε ένα βίντεο όπου επιχειρείται η σύγκριση των βρετανικών δυνατοτήτων της Αεροπορίας τους σε σχέση με αυτές των ΗΠΑ σε ότι αφορά τους βομβαρδισμούς κατά της ISIS.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr