ΗΠΑ: Αεροπλάνο έκανε κύκλους στον αέρα για 90 λεπτά επειδή ο ελεγκτής έκανε…πλάκα!
Μάλλον κακόγουστο ήταν το αστείο που έκανε ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στο διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα, στον πιλότο αεροσκάφους της Delta Airlines, που ενώ είχε κατέβει στα 1.000 πόδια και ζητούσε άδεια από τον πύργο ελέγχου για να προσγειωθεί, του είπε ότι η προσγείωση δεν ήταν δυνατή.
Όταν το αεροσκάφος ξανανέβηκε στα 40.000 πόδια, τότε ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, κάλεσε τον πιλότο να προσγειωθεί, αφού όπως του εξομολογήθηκε, του έκανε απλά μια πλάκα!
Όμως, το αεροσκάφος ήταν ήδη πολύ ψηλά και η προσγείωση δεν ήταν άμεσα δυνατή. Το αεροσκάφος έκανε κύκλους στον αέρα για 90 λεπτά προτού βρεθεί πάλι κενός χώρος στον αεροδιάδρομο για να προσγειωθεί.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ερευνά το περιστατικό, ενώ εκπρόσωπός της δήλωσε ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος, ούτε για το προσωπικό του αεροσκάφους Boeing 777, ούτε για τους επιβάτες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr