Χαμηλή πτήση για C-130H της USAF – Βίντεο
Σίγουρα το θέαμα μεταφορικών αεροσκαφών να πετούν σε χαμηλό ύψος πραγματοποιώντας πτήση παρακολούθησης αναγλύφου δεν είναι τόσο συχνό.
Δύο C-130H της αμερικανικής Αεροπορίας της 36ης Μοίρας που εδρεύει στην αεροπορική βάση της Yokota στην Ιαπωνία πραγματοποιούν μια τέτοια πτήση στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της άσκησης Red Flag Al;aska 13-1. Στο ερώτημα τι μπορεί να προσφέρει ένα τέτοιο προφίλ πτήσης για μεταφορικά αεροσκάφη αφορά τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μάχης και απομάκρυνσης πολιτών από εμπόλεμες περιοχές.
Μια τέτοια αποστολή πραγματοποιήθηκε το 2011 όταν C-130 της βρετανικής Αεροπορίας απογειώθηκαν από τη Μάλτα και πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος μπήκαν εντός του εναέριου χώρου της Λιβύης για να απομακρύνουν εργαζόμενους σε μια πετρελαιοπηγή που είχαν αποκοπεί εξαιτίας του πολέμου. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και αφού τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν σε ένα μικρό αεροδρόμιο κοντά στις εγκαταστάσεις στη συνέχεια απογειώθηκαν αμέσως για να απομακρυνθούν από την εμπόλεμη περιοχή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr