Η Thales Alenia Space στο διεθνές πρόγραμμα αντιμετώπισης αστεροειδών

Η Thales Alenia Space επιλέχτηκε από την OHB  και το European Space Agency (ESA), προκειμένου να παρέχει επικοινωνίες και την Power Conditioning and Distribution Unit (PCDU) για την αποστολή HERA.

Φέροντας την ονομασία της Ελληνικής θεότητα Ήρας, η HERA, αποτελεί την Ευρωπαϊκή συμβολή στην Asteroid Impact & Deflection Assessment (AIDA).

Η τελευταία αποτελεί την πρώτη και μάλιστα διεθνή προσπάθεια της ανθρωπότητας να ερευνήσει τις δυνατότητες άμυνας του πλανήτη από αστεροειδείς και να τους αποτρέψει από το να χτυπήσουν την γη.  

Η AIDA χωρίζεται σε δύο μέρη, το Double Asteroid Redirection Test (DART) της NASA,  έναν προσκρουστήρα κινητικής ενέργειας που σχεδιάστηκε προκειμένου να βγάλει εκτός τροχιάς τον μικρότερο από τους Didymos αστεροειδείς και τον Ευρωπαϊκο  HERA.

Αυτός αποτελείτε από ένα διαστημόπλοιο επιθεώρησης που θα συναντηθεί με τον στόχο 4 χρόνια έπειτα από την πρόσκρουση του με τον DART.

Μάλιστα ο HERA που θα εκτοξευτεί στο διάστημα το 2024, θα αποτελέσει την πρώτη προσπάθεια στην ιστορία να εξερευνηθεί ένα δίδυμο σύστημα αστεροειδών.

Η Thales Alenia Space είναι ένας από τους κύριους συμμετέχοντες του προγράμματος, καθώς θα κατασκευάσει το σύστημα που θα επιτρέψει την παρακολούθηση και τον έλεγχο του διαστημοπλοίου από 500 εκατ χιλιόμετρα μακριά.

Στην ομάδα που θα κατασκευάσει το X-band Communications System,  θα συμμετάσχει η Thales Alenia Space Ιταλίας και η Thales Alenia Space Βελγίου.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV